Българският лекарски съюз (БЛС) заявява своята готовност да излъчи свои представители, притежаващи

...
Българският лекарски съюз (БЛС) заявява своята готовност да излъчи свои представители, притежаващи
Коментари Харесай

БЛС с готовност да излъчи свои представители в работната група, сформирана от премиера

Българският лекарски съюз (БЛС) декларира своята готовност да излъчи свои представители, притежаващи нужната експертиза и познания, в работната група, която ще бъде сформирана от министър-председателя Кирил Петков за разискването на ограниченията в Националния действен проект за справяне с пандемията от COVID-19. Това се декларира в позиция на БЛС, изпратена до медиите.

БЛС с неразбиране следи събитията от последните дни, полемиката, която се води  " за " и " срещу " зелените сертификати и дебатите за това какви би трябвало да бъдат въведените ограничения за преодоляване на епидемията от COVID-19 у нас, означават от организацията. За следващ път, на фона на засилващия се напън върху здравната система, на фона на близо 33 000 изгубени човешки животи, измежду които и тези на над 170 сътрудници - медици, ставаме очевидци на това по какъв начин науката и обстоятелствата бяха оставени на назад във времето, показват от БЛС.

" За следващ път, ставаме очевидци на това по какъв начин, давайки се публичност на избрани персони, чийто тези се основават на псевдонаучни причини, се насажда подстрекателство, че измежду медиците има разнопосочни отзиви, внушение, което не дава отговор на истината ", разясняват от лекарския съюз. Те декларират, че е извънредно време тайните теории да бъдат оставени настрани и допълват, че работа, само че и обвързване на медиците е да показват безпристрастна и научно потвърдена информация.

" Ваксината е единственият прочут към този момент метод да се защитим от подлата болест, подчертават от БЛС. Ние, лекарите, към този момент дадохме образец и над 75 % от нас се имунизираха, дружно с преболедувалите сътрудници, предпазените медици сме към 90 на 100 ", означават от организацията.

От БЛС декларират, че зеленият документ не би трябвало да бъде отменян, особено по време на разгара на петата вълна. Нещо повече - у нас той беше въведен със забавяне, разясняват от лекарския съюз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР